sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Raparperihilloke




Raparperiaika on parhaillaan menossa. Tämä nopea hilloke sopii hyvin kakun täytteeksi, mutta miksei myös puuron tai vaikka rahkan tai jäätelön sekaankin. Sokerin määrää säätämällä voi vaikuttaa kuinka makeaa tai hapokasta hillokkeesta tulee.


Raparperihilloke


1 kg raparperia
1 kaneli- tai vaniljatanko
1 dl vettä
4 dl hillosokeria

Huuhdo ja kuori raparperinvarret. Leikkaa varret pieniksi paloiksi. Pane raparperinpalat, kanelitanko tai halkaistu vaniljatanko ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää hillosokeri.
  1. Keitä miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen noin 10 minuuttia. 
  2. Anna jäähtyä ja ota kanelitanko tai vaniljatangon puolikkaat pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti