sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Geisha-brookiet




Suklaata, suklaata ja vielä kerran suklaata! Niistä on nämä leivonnaiset tehty! :D Törmäsin jo jokin aika sitten brookieohjeeseen (eri kuin tämä) ja ajattelin jo silloin, että tuota on pakko testata joku kerta. Tällä viikolla ilmestyi uusin Maku-lehti (7/2014), jossa oli myös brookieohje. Sopivasti tänään on isänpäivä, joten "pakkohan" se oli leipoa jotain hyvää. :) Meidät oli kutsuttu isommalla porukalla vanhempieni luokse syömään, joten vein sinne tuliaisiksi näitä.

Brookiessa on sekoitus brownieta ja cookieta ja koko komeus kuorrutetaan vielä suklaalla. Meillä ei ollut fariinisokeria, jota alkuperäisessä ohjeessa käytettiin, joten korvasin sen muscovadosokerilla. Syntisen hyvää!:)


Geisha-brookiet

20 palaa

Brownie-taikina

100 g voita
150 g tummaa suklaata
2 ½ dl muscovadosokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelirouhetta
½ tl suolaa

Cookie-taikina

100 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl hasselpähkinärouhetta
150 g Geisha-suklaata rouhittuna

Koristelu 

150 g Geisha-suklaata

  1. Valmista brownie-taikina. Sulata kuutioitu voi ja paloiteltu suklaa pinnoitetussa kattilassa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hieman.
  2. Lisää joukkoon sokeri ja munat. Sekoita tasaiseksi. Yhdistä kulhossa jauhot, mantelirouhe ja suola. Sekoita se muihin aineksiin tasaiseksi taikinaksi.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 20 x 30cm). Nosta vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  4. Valmista cookie-taikina. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi. 
  5. Lisää munat edelleen vatkaten.
  6. Yhdistä kulhossa jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja pähkinärouhe. Lisää ne muihin aineksiin ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Lisää rouhittu suklaa.
  7. Nostele cookie-taikina kahden lusikan avulla nokareiksi browniepohjan päälle.
  8. Paista 175 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes leivonnainen saa kauniin värin mutta jää sisältä hieman tahmeaksi. Varo ylipaistamasta!
  9. Sulata paloiteltu suklaa teräskulhossa vesihauteen päällä. Anna suklaan sulaa hetki ja valuta lusikalla leivonnaisen päälle viiruiksi. Voit myös käyttää pursotinpussia, jolla saa ohuempaa jälkeä. Anna suklaan sulaa ennen leikkaamista.
  10. Leikkaa brookie-levy kolmion tai suorakaiteen muotoisiksi paloiksi. 
  11. Säilytä leivonnaiset kannellisessa rasiassa huoneenlämmössä tai viileässä. Ne säilyvät mehevimpinä huoneenlämmössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti