torstai 25. syyskuuta 2014

Vaaleanpunainen raitakakku









Tämä on ehdottomasti yksi suosikeistani juustokakkujen osalta! Olen ihan ihmeissäni, etten ole sitä tänne aiemmin postannut! Ensimmäisen kerran löysin tämän reseptin Kinuskikissan sivuilta jo vuonna 2009. Ihastuin kakkuun niin paljon, että sitä oli p-a-k-k-o saada tehdä myös omiin häihimme keväällä 2010. :) Harmi, että hääkakun kuvat ovat vanhalla tietokoneella, joten en voi niitä tähän liittää. Mutta tässä kuitenkin muutama kuva matkan varrelta. :) Tuorein kakku on kaverin 30-vuotissynttäreille tehty kakku.  Alemman kuvan kakkuun laitoin epähuomiossa koristeeksi sellaisia vaaleanpunaisia sokerirakeita ja ne sulivat jotenkin hassusti kakkuun. Ei vaikuta makuun, mutta ei ehkä ole kaikkein kaunein ulkonäöltä. Tämä kakku on myös ollut inspiraationa useille tekemilleni hyydykekakuille. Eli voisiko tätä kutsua kaikkien juustokakkujen äidiksi? :) Tässäpä ohje myös teille, olkaapa hyvä! :)


Vaaleanpunainen raitakakku


Pohja:
180 g Digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia

Täytemousse:
6 dl kuohukermaa
300 g vaniljarahkaa

Täyte 1:
1 ½ liivatetta
130 g valkosuklaata
120 g smetanaa
1 rkl vettä

Täyte 2:
3 liivatetta
200 g mansikoita
½ dl sokeria

Täyte 3:
3 liivatetta
200 g vadelmia
½ dl sokeria

  1. Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit kaulimella tai tehosekoittimella ja yhdistä ne voisulan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle. 
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka. Jaa vaahto kolmeen yhtä suureen osaan.
  3. Täyte 1: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita ensimmäiseen vaahtokolmannekseen suklaasula ja smetana. Kiehauta vesitilkka ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 30 minuuttia (tai kunnes täyte on hieman hyytynyt) ennen seuraavaa kerrosta.
  4. Täyte 2: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat. Kuumenna n. 1 dl soseesta kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita toiseen vaahtokolmannekseen liivate-mansikkasose, loput mansikkasoseesta ja sokeri. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa jälleen noin 30 minuuttia (tai kunnes täyte on hieman hyytynyt).
  5. Täyte 3: Toimi kuten mansikkatäytteen kanssa. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta vadelmat. Kuumenna n. 1 dl soseesta kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita viimeiseen vaahtokolmannekseen liivate-vadelmasose, loput vadelmasoseesta ja sokeri. Kaada vuokaan. Anna kakun hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia ennen vuoasta irrottamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti