maanantai 8. syyskuuta 2014

Uuniomenahillo






Voi vitsi, törmäsin tähän ohjeeseen sattumalta omppureseptejä etsiessäni. Useammassakin blogissa (esim täällä) oli tehty aiempina vuosina uuniomenahilloa. Ohje kuulosti niin helpolta ja herkulliselta, että oli pakko testata sitä itsekin. Voin suositella! Hyvää on! Hillo ikäänkuin karamellisoituu uunissa. Voisin kuvitella, että tästä tulisi erittäin maukas kakkutäyte. :) Tätä voi varmasti syödä myös esim maustamattoman jogurtin, puuron, pannarin kanssa. Kokeilepa! :)


Uuniomenahillo


2 kg omenoita
½ kg hillosokeria
1 dl vettä
1 vaniljatanko halkaistuna
2 kanelitankoa

hillopurkkeja


  1. Poista omenista siemenkodat ja lohko omenat kuorineen. Laita omenalohkot kannelliseen uunipataan (n. 3 litraa), lisää muut ainekset ja sekoita. Laita pataan kansi päälle ja pata 200 asteiseen uuniin kolmeksi tunniksi. 
  2. Hämmennä keitosta välillä, älä säikähdä nesteen suurta määrää hillonteon aikana. 
  3. Kuumenna purkit ja kannet kiehuvassa vedessä. 
  4. Poista padasta vanilja- ja kanelitangot ja soseuta hillo sauvasekoittimella. 
  5. Täytä kuumat purkit kuumalla hillolla. Jäähdytä ja säilö kylmiössä tai jääkaapissa. 



2 kommenttia:

  1. Moi! Kuinka monta liitraa tästä ohjeesta tulee?pakko kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Hei, apua en ollut hoksannut kommenttiasi! Tuo seoshan kutistuu tosi paljon keitellessä. Tästä satsista tais tulla pari sellasta keskikokoista purkkia valmista hilloa. En itseasiassa ole varma minkä kokoisia purkit olivat.. :)

    VastaaPoista