lauantai 4. tammikuuta 2014

Vadelma-valkosuklaakakku




Tällaisen kakun tein viime keväänä Pilttitossun tarhan täteille kiitokseksi hyvästä hoidosta. Laitan tässä samalla paljon käyttämäni vadelma-valkosuklaatäytteen ohjeen muistiin.
Pohjana sokerikakkupohja, kuorrute ja koristeet sokerimassaa sekä marsipaania.


Vadelma-valkosuklaatäyte


2 prk vispikermaa  (Flora Vispiä)
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g vadelmia
½-1 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
130g valkosuklaata 
5 kpl liivatelehtiä
½ dl vettä tai sitruunamehua

  1. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja sekoita kermavaahdon joukkoon. Mausta vaniljasokerilla. 
  3. Jaa massa kahteen kulhoon.
  4. Soseuta vadelmat ½ dl sokerin kanssa. Lisää toiseen kerma-tuorejuustomassakulhoon ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää sokeria (+vaniljasokeria) tarvittaessa.
  5. Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää hieman jäähtyneenä jäljellä olevan perusmassan joukkoon. Tarvittaessa lisää sokeria, jos haluat makeampaa.
  6. Kiehauta vesi. Lisää pehmenneet, puristetut liivatelehdet veteen. Jäähdytä hetki. Kääntele (edelleen lämmin) 2/3 liivateseoksesta vadelmatäytteen joukkoon. Loput 1/3 kääntele valkosuklaatäytteen joukkoon. 


Huom! Suklaatäyte ei välttämättä tarvitse liivatetta, koska se jähmettyy jäähtyessään muutenkin, joten voit hyvin käyttää vain 4 liivatelehteä vadelmatäytteeseen. Olen ottanut tavaksi laittaa hiukan liivatte myös suklaatäytteeseenkin kakuissa, joiden on tärkeä pysyä hyvin koossa. Eli jos kuorrutan sokerimassalla tai teen fantasiakakkuja tms. 

2 kommenttia: