lauantai 4. tammikuuta 2014

Mango-suklaakakku





Olen saattanut joskus aiemminkin jo mainita, mutta olen jo pitkään yrittänyt kehitellä reseptiä, jossa yhdistyisi täydellisesti mangon ja tumman suklaan pyhä liitto. Monen kokeilun jälkeen olen ainakin yhden hyvin varteenotettavan vaihtoehdon kehitellyt! Onko se sitten täydellinen vai ei, sen voi jokainen itse päättää. Tätä olen tehnyt jo useamman kerran viime kesästä alkaen. Itse asiassa osallistuin tällä reseptillä yhteen kilpailuunkin Leivotaan-lehdessä. Voittoa ei tullut, mutta maininta kylläkin. :)


Mango-suklaaunelma


Pohja:
150 g tummaa suklaata
150 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta

Täyte:
2,5 dl Flora vispiä
200 g mangotuorejuustoa
1 purkki mangososetta
1 rkl sitruunamehua
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 kpl liivatelehtiä
1 tölkki mangoviipaleita

Kostutus:
2 dl appelsiinimehua

Kuorrutus:
1 dl kuohukermaa
200 g tummaa suklaata

korppujauhoja vuoan jauhottamiseen


  1. Valmista pohja. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa, nosta jäähtymään. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi, lisää hieman jäähtynyt voi-suklaaseos vaahtoon varovasti sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut ja siivilöidyt kuivat aineet joukkoon. 
  2. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 24cm). 
  3. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 40-50 minuuttia. Pohja saa jäädä hieman kosteaksi keskeltä. Kumoa hieman jäähtynyt kakku vuoastaan. 
  4. Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään täytteen valmistamisen ajaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa sekaan tuorejuusto ja mangosose. Mausta sitruunamehulla ja sokereilla.
  5. Valuta mangoviipaleet. Ota purkista 1 dl mehua talteen ja kiehauta mehu. Sulata pehmentyneet liivatelehdet mehun joukkoon. Lisää neste täytteen joukkoon hyvin sekoittaen.
  6. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kokoa kakku vuokaan, jotta kakku pitää paremmin muotonsa. Kostuta alin kakkulevy appelsiinimehulla. Lisää siivutetut mangoviipaleet pohjalevyn päälle ja kaada puolet täytteestä viipaleiden päälle. Lisää toinen kakkulevy ja täytä samoin. Lisää vielä kostutettu kolmas kerros ja laita kakku kelmuun käärittynä jääkaappiin tekeytymään vähintään pariksi tunniksi.
  7. Valmista kuorrutus. Laita kuohukerma ja pilkottu suklaa vesihauteeseen kattilaan. Kuumenna niin, että suklaa sulaa, älä keitä! Sekoita tasaiseksi.  
  8. Kaada sula suklaa kakun päälle. Levitä tasaiseksi paletilla tai lastalla. 
  9. Koristele haluamallasi tavalla.


1 kommentti: