maanantai 11. kesäkuuta 2012

Tandoorikanaa grillistä



Meillä on kesällä grilli kuumana vähän väliä. Pitkän talven jälkeen on niin mahtavaa, kun voi viettää aikaa pihalla! Miksei siis myös ruoka valmistuisi siellä samalla, kun muutenkin puuhastelee ulkona. Olemme ihastuneet grillaamaan erilaisia vartaita, kuten varmaan joku on jo huomannutkin. :) Aika usein mausteeksi riittää nykyään pelkkä suola ja pippuri, mutta minusta on myös ihana yrittää keksiä erilaisia uusia marinadeja lihoille, ettei aina tarvitsisi tehdä samaa ruokaa. Tällä kertaa kehittelin intialaistyyppisen marinadin broilerivartaille. Ideoita hain aasialaisesta keittokirjasta. Kaveriksi grillasimme pottuja ja pekoni-maissinyyttejä (jotka hieman kärähtivät). Lisäksi tarjolla oli salaattia.
Vartaat maistuivat myös pienelle Pilttitossulle, tuolle kulinaristin alulle. :)

Tandoorikanaa grillattuna


500g broilerin filettä
½ dl sitruunamehua

marinadi:
½ pilkottua pientä sipulia
4 valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
3 tl korianterinsiemeniä
1 rkl juustokuminan siemeniä
1 rkl sitruunamehua maustetahnaan
1 tl suolaa
1 tl paprikaa
hyppysellinen chilijauhetta
2 ½ dl turkkijogurttia
punaista elintarvikeväriä

  1. Leikkaa broilerinfileet isohkoiksi (n. 3cm x 3cm) paloiksi. Sivele paloihin sitruunamehua. Peitä astia ja marinoi jääkaapissa 30 minuuttia.
  2. Sekoita sipuli, valkosipuli, inkivääri, korinterin- ja juustokuminansiemenet sekä sitruunamehu ja suola monitoimikoneessa tasaiseksi tahnaksi. Lisää paprika, chilijauhe ja jogurtti ja sekoita tasaiseksi. Lisää elintarvikeväriä niin, että seoksesta tulee tummanpunaista. Värjäys on vain ulkonäköseikka, ei vaikuta makuun. Eli voi jättää pois. Huom: Varmista, että väri on varmasti tummanpunaista! Itse otin epähuomiossa väärän purkin ja meillä syötiin siis vaaleanpunaisia kanavartaita!;)
  3. Kaada broilerinpalojen päälle jogurttiseos. Peitä muovikelmulla ja laita jääkaappiin. Anna marinoitua vähintään 4 tuntia tai yön yli. 
  4. Työnnä lihat varrastikkuihin (Liota puiset tikut kylmässä vedessä ensin!) ja grillaa kypsäksi. Vaihtoehtoisesti voit kypsentää lihat 175 asteisessa uunissa.


Vaihekuvia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti